+ Lisa oma töö      

Otsid ehitajat "Vundamenditööd" valdkonnast?

Parima pakkumise ja teostaja leidmiseks lisa oma töö.

Hüdroisolatsiooni paigaldus vundamendile (soklikorrusele)

ID 28260

2818 vaatamist

Prindi

  • check Pakkumiste tegemine
    kuni 22.08.2013
  • check Võitja valik kuni
    29.08.2013
  • 3 Töö teostamine
    ja hinnang
Hanke lõpp: N, 22. august, 2013
Maakond: Harjumaa
Muu asula: Kalamaja
Tööde algus: E, 19. august, 2013 (Soovituslik)
Tööde lõpp: R, 01. november, 2013 (Soovituslik)
Ehitusmaterjalid: Töö tegija poolt

Töö sisu

Vajalik paigaldada korterelamule (10 korterit) vundamendile väliseina hüdroisolatsioon. Tegemist asukohaga, kus veetase saju ajal kõrgem kui mujal (madal piirkond mere ääres). Lisaks ka trenaasi paigaldus. Tegemist tüüpilise renoveeritud korterelamuga Kalamajas.

Pildid, video ja failid

Hanke korraldaja ei ole pilte ega faile lisanud.

Hanke korraldaja: eraisik ID32872

Pakkumised

Pakkumisi kokku: 0    

Küsimused hanke korraldajale

Küsimus: private ID29526   09.08.2013 22:53
Tére ,kas ümber maja perimeetri on kasvupinnas või on valatud betoonvöö(pandus) ? Ligipääsu võimalus ,mis pinnas valitseb?

Parimat

Harry

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 10.08.2013 00:14

hoovipool on muldpinnas, kuid tänavapool asfalteeritud kõnnitee

Teavita reeglite rikkumisest

Küsimus: private ID1545   13.08.2013 13:04
Tere, töö tänavapoolsel küljel (juhul kui see kõnnitee on ikka linna maapeal) vajab korralkku, kõigi ametkondade ja kommunikatsioonivaldajatega kooskõlastatud projekti ning ehitusluba - ilma selle olemasoluta pole mõtet sellele osale pakkumist tehagi ja tuleks alustada hoopis projekti hankest juhul kui Teil seda veel pole. Ok, see selleks - aga palju Teil maja liigendatult ümbermõõt on ja hinnanguliselt kui sügaval on keldri põrand ol.olevast maapinnast allpool, samuti kuhu plaanite juhtida drenaaz - kas on eelvooluks ol.olev sadevee liitumispunkt (võimalik väljaehitamine tänavatrassi olemasolul - tehnilised tingimused saab Tallinna Veelt ja vajab täielkku projekti) või siis ol.olevasse kanalisatsiooni (vajab samuti kooskõlastust Tallinna Veega) juhul kui selle kõrgusarvud üldse annavad isevoolse drenaazi lahenduse välja. Võimalik variant ka ülepumplaga? Vundamendi hüdroisolatsiooni jaoks on samuti palju erinevaid võimalusi ja lahendusi - tüüpilisel Kalamaja majal on üldjuhul võimalik kasutada neist ebamugavamaid ja kallimaid variante (kuna üldjuhul on tegemist paekivivundamentidega mis pinnasest altpoolt on väljastpoolt hoonet laotud väga ebkorrapäraselt ja nurklikult) ja tihtilugu on nn. hüdroisolatsioonide paigaldus kui mitte võimatu siis suhteliselt mõtetu (vajab vundamendi sirgeks piikamist, krohvimist või lausa sisuliselt betoonkasti ümber vundamendi valamist) - lihtsam lahendus ja ka üldjuhul piisav on korralik drenaaz ning hoone vundamendi ja ümbritseva pinnase vahele geomembraani ja filterkangastega tekitatav vertikaalne filtratsioonsein, millega võimalikud külgmised nõrgveed juhitakse hoone vundamendini jõudmata drenaazi. Ilma korraliku ja toimiva drenaazita (paigaldussügavusega minimaalselt kunagise vundamendi nullist) pole sellistel majadel üldse mõtet külgseinte hüdroisoleerimisega vaeva näha - nagunii pinnavesi tõuseb vundamendi süvendis alt ülespoole ja seda ei isoleeri ega välista ilma 100% toimiva drenaazita mitte ühelgi juhul. Edu parima lahenduse leidmisel!

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 13.08.2013 14:51

Tööd tuleks yeha ainult hoovipoolsel küljel, kus muld-liiv pinnas. Tegemist on paekivi vundamendiga, mida tuleks ennem tasandada. Hoovis olemas kaev, kuhu sademed kogunevad, samuti olemas pumla, mis sademeid edasi juhivad linna trenaasi. Kokku jooksvaid meetreid tuleb ligikaudu 45, kõrgus 1,6. Täpsustan üle.

Teavita reeglite rikkumisest

Küsimus: private ID1545   14.08.2013 21:51
Ok, arvestame siis drenaazile ca. 45m De110 torustikku (killupadi filterkangasse) ja 3-4 hooldus/pöördekaevu ning pinnakatete taastamisvajadus puudub. Kuna sellest "kogumiskaevust ja pumplast" ülevaade puudub, siis ei oska muud arvestada, et juhul kui vajavad rekonstrueerimist/ümberehitamist on need lisatööd.
Kas peale "mis iganes võimaliku lahendusega hüdrokat" on ka soojustus plaanis ja selles hanke pakkumuses tuleks seljuhul arvestada ka soojustusega (tõenäoliselt 100mm peno)? Tänud.

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 14.08.2013 22:56

Ehitusekspertiisi otsus ei näinud ette soojustuse paigaldust kogu sokli ulatuses. Hetkel jätkas selle töö välja. Trenaaziga seoses tuleb kindlasti lisatöid, aga seda saab juba hiljem läbi rääkida. Edastan teile ka lõigu ekspertiisiaktist: projektikohaselt on ette nähtud hoovipoolsed keldriseinad väljast tasandusseguga tasandada ja katta hüdroisolatsiooniga paksbituumen Isolex Styrbit 2000, mille kaitseks paigaldada kaitse-ja drenaazimattPlastform-Drain. Ootan tagasisidet.

Teavita reeglite rikkumisest

Küsimus: private ID1545   15.08.2013 13:22
Nojah, eks selle töö juures saabki suuremosa kuludest olema selle "kes teab mismoodi laotud" paekivivundamendi esiteks sirgestamine ja seejärel ülekrohvimine/seguga tasandamine. Et sellel bituumenmassiga ülemöksimisel üldse pointi oleks, tuleb see nn. tasandusseguga töö teha päris paksus kihis ja eelnevalt veel ka sein võrguga ära armeerida - seda bituumenmassi on mõtet kanda seinale vaid juhul kui aluspind jääb praktiliselt monoliitne - selle tagamiseks on aga lihtsam juba vanale vundamendile kilpidest saalung ümber ehitada ja valada täies ulatuses ca. 5-10cm "armeeritud betoonkast" ümber. Siis võib sinna peale seda bituumenmassi panna.
Paekivivundamentide (eeskätt veel lubjamördiga ja ebakorrapäraste) puhul on lihtsam ja odavam kasutada hüdroisolatsioonina bituumen rullmaterjale või armeeritud savimatte, mis kopeerides seina ebatasasusi vajavad vaid seina enam-vähem sirgestamist väljaulatuvatest kividest.
Üldiselt pole minu hinnangul, juhul kui on võimalik paigaldada korralik drenaaz, (vajadusel ka peno seina) seejärel sein katta plastikkaitsematerjaliga (nn. mummuline penokaitse), sinna taha tekitada kas kogu drenaazikaeve ulatuses tagasitäide hea filtratsiooniga pinnasest (jäme liiv või peenkillustik) või kihiti tagasitäidet tehes täita seina äär penokaitse ja geotekstiili vahelise kihina ca. 20cm laiuselt peenkillustikuga (lisasoojustuse eesmärgil võimalik ka "kergkruusaga"), kõige lõpuks - takistamaks sadevee voolamist sokli ümber teha korralik vett eemalejuhtiv pandus ... , ja ei olegi mittemingit hüdroisolatsiooni vaja!
Hea küll, kui soovite teeks esialgu tõenäolisele drenaazimahule pakkumise - eks hiljem paista kas ja mis selle hüdrokaga saab?

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 15.08.2013 15:33

Kuna majale telliti hiljuti ehitusekpertiis, siis ülejäänud majaelanike soov on, et teostataks eelkõige ekspertiisis olevad tööd. Kui võimalik, siis tehke eraldi trenaaži töödele hinnapakkumine (sellele tööde mahule, mida te hektel ette näete). Teiseks võiks teha pakkumise ka ühele hüdroisolatsiooni paigalduse võimalusele (vundamendi tasandamine jne)teile teada olevas mahus (materjal+töö). Pakkumises võik materjali ja töö hind eraldi välja tuua. Hetkel on vajadus teada saada, milline on tööde maht ja maksumus ligikaudu. Lõplik hind ja tööde maht selgub niikuinii alles tööde teostamisel.

Teavita reeglite rikkumisest

Küsimus: private ID23212   19.08.2013 10:24
Tere kuidas on plaanis viimistleda maja ümbruse pandus,ehk siis pärast kaevetöid hosisontaalne osa meetri jagu majast.

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 19.08.2013 10:49

Lisatöid viimistlusega ei kaasne.

Teavita reeglite rikkumisest

Lisa küsimus

Lisa küsimus

Minu pakkumine

%

Reeglid

Pakkumise kirjelduse väli on mõeldud pakkumise detailsemaks lahti kirjutamiseks. Pikema teksti mugavaks sisestamiseks klikkige kasti paremal ülaservas oleval ikoonil.
Pakkumist tehes on keelatud postitada enda kontaktandmeid (nimi, telefon, aadress jne). Me jälgime ja analüüsime pakkumisi, et vältida pettuseid ja reeglite rikkumisi.
Rikkumise puhul kasutajakonto blokeeritakse.

 

Teisi töid samas valdkonnas

Valdkonnas "Vundamenditööd" on 5 aktiivset tööd

no-img Pilt puudub

PlaatVundamendi töö

Asukoht: Pärnumaa, Lindi
Aega jäänud: 3p 19h
Tehtud pakkumisi: 3

no-img Pilt puudub

Vundamenti soojustamine ja drenaazi paigaldamine

Asukoht: Harjumaa, Tallinn
Aega jäänud: 17p 19h
Tehtud pakkumisi: 1

Vanemad teated:

Vaata kõiki

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Sulge
 
Minu pakkumine
%

Reeglid

Pakkumise kirjelduse väli on mõeldud pakkumise detailsemaks lahti kirjutamiseks. Pikema teksti mugavaks sisestamiseks klikkige kasti paremal ülaservas oleval ikoonil.
Pakkumist tehes on keelatud postitada enda kontaktandmeid (nimi, telefon, aadress jne). Me jälgime ja analüüsime pakkumisi, et vältida pettuseid ja reeglite rikkumisi.
Rikkumise puhul kasutajakonto blokeeritakse.